Viikonloppuna oli Ronilla jännät paikat. Se pääsi luolakoirien taipumuskokeeseen Ikaalisiin kettuilemaan. Koe meni yli odotusten. Tyhjän luolan tarkastuksen Roni suoritti tuomarin sanoin "kuin oppikirjasta" ja itse riistaosuuskin meni mielestäni hyvin. Tuloksena C38, arvostelua ei nyt ole mukana, mutta laitan sen tänne huomenna. Tuomari sanoi, että Ronin tulisi päästä metsästämään käytännössä, jotta se ymmärtäisi paremmin mikä on homman nimi ja ikääkin saisi tulla lisää. Mammanpoika ei vielä ole tarpeeksi rohkea B-asteeseen... Nyt täytyy lähteä rottajahtiin Ronin kanssa. Jos joku tietää hyvän paikan sitä varten niin kertokaas meillekin...

Luolakokeessa oli mukava seurata muiden koirien työskentelyä. Ja siellä tajusin mitä eroa on C-asteen ja B-asteen haukkumisella. Haukkumisen painostavuuden erottaa koiran haukkumisesta, C-koirat vaan louskuttaa ketun läheisyydessä, kun taas B-koirat haukkuvat tyylillä "tuu senttikin lähemmäs niin mä tapan." Jos sen tuntee luolan ulkopuolellakin niin kyllä kettukin sen erottaa. Roni painosti mielestäni hyvin, mutta se kävi vähän väliä keräämässä rohkeutta kauempaa eikä uskaltanut pysyä ketun tuntumassa koko aikaa. Viime harjoituksissa Roni sai ensimmäistä kertaa ketulta kuonoonsa ja Kettutädin mukaan se näkyi hieman työskentelyssä. No lupaava yksilö Roni kuitenkin on. Kuulemma.

Käytiin myös tarkastamassa se luonnonluola, kun siihen oli nyt mahdollisuus. Roni meni sinne ilman ongelmia, mutta se ei meinannut tulla pois, kun siellä oli niin ihanan viileetä! Se jäi läähättäen makoilemaan sinne ja pakitti, kun yritin vetää sitä sieltä pois. No väkivalloin sain sen sieltä kiskottua pois. Hassu otus.

Viikonloppu menikin kokeista toipuessa, sunnuntaina käytiin uimassa kaukajärvellä ja maanantaina oli taas agility PP:ssä. Oli hirveän kuuma, mä en jaksanut olla innostava eikä Roni jaksanut oikein keskittyä. Se karkaili vähän väliä vesikipolle ja poukkoili vaatien multa namia tms. Se repi jopa mun paitaan reiän ja silloin lopetettiin tekeminen hetkeksi ja lopuksi tehtiin vaan sellainen varmanakkityyppinen juttu eli hyppy-hyppy-putki ja lopetettiin treenit siihen, että jäisi hyvä mieli ja onnistumisen kokemus. Pitää keskittyä nyt Ronin kanssa tohon palkkaamisasiaan siellä agikentällä.

Tänään oltiin lenkillä Riikan ja Emman kanssa. Lapsukaiset pääsivät juoksemaan metsään ja uimaan. Oli tosi kiva nähdä taas pitkästä aikaa. Riikan kanssa keskusteltiin näistä meidän agikuumenemisista ja se pisti miettimään. Vauhtia ei tosiaan saa alkaa vähentämään, mutta pitäisi pilkkoa radat vieläkin lyhyempiin pätkiin, jotta mä pysyn paremmin perässä. Vaikka toisaalta vauhtia pystyy myös jälkikäteen ehkä lisäämään siinä vaiheessa, kun mä oon oppinut ohjaamaan (never!) ja Roni menemään kaikki esteet täydellisesti (?). Opetteluvaiheessa on ehkä pakkokin vähän hidastella. en tiedä. PP:ssä on se ongelma, ettei niillä kouluttajilla ole kauheasti kokemusta, ainakaan terriereistä. Eilenkin kouluttajamme sanoi, että olis ehkä ihan hyvä tehdä kunnon lenkki koiran kanssa ennen agia. Sanoin, että tää on just tehnyt yli tunnin lenkin. Ei muuten osannut oikein auttaa. No katsotaan haudataanko tämä harrastus kesän jälkeen hetkeksi, jotta poitsu kasvaa vai keksitäänkö me jotain.

Tänään vein Ronin taas T:lle hoitoon. Se tulee ehkä kotiin vasta sunnuntaina. Nyyh. Tämä jatkuva koiran ikävöinti on paskamainen juttu näissä muuten niin mukavissa yövuoroissa. :(