Toivottavasti tästä ei tule sellainen blogi, jossa vaan valitan muista ihmisistä... Täytyy kuitenkin tässä taas pikkuisen murista:
Lähdimme tänään Ronin ja koirattoman työkaverini kanssa rentouttavalle aamupäivälenkille. Minun täytyi saada Roni väsytettyä, kun meillä on tänään tuparit ja koiran tulisi olla suht rauhassa vaikkei väkeä paljon tulekaan. Tehtiinkin parin tunnin lenkki ja käytiin vielä pikaisesti koirapuistossakin.

Mukavaa oli muuten, MUTTA lenkkimme aikana meitä tuli vastaan kolme vapaana, muttei hallinnassa olevaa uroskoiraa. Ensin tuli kaksi perhoskoiraa räksyttämään, mutta ne lähti pois, kun mä karjaisin niille. Omistajalla kesti kyllä hetken saada ne kiinni. Roni pysyi kokoajan hiljaa, kun pidin sitä selkäni takana. Tässä vaiheessa pystyin vielä hillitsemään sanallisen arkkuni, koska koiria ulkoilutti noin 15v. tyttö.

Muutaman minuutin päästä meitä kohti juoksee koira, jonka omistaja vaan hymyilee meistä noin 200m päässä. Huudan omistajalle, että älä päästä tänne. Hänpä alkoi sitten huutelemaan koiraansa tuloksetta. Minä karjaisin kerran, mutta koira ei lotkauttanut korvaansa vaan lähestyi meitä. Nostin Ronin sitten syliin, koska tiedätte 
varmaan mitä tapahtuisi, jos nuorta parsonpoikaa tulee toinen uros haistelemaan vapaana 
emännän ollessa raivona. Tämä toinen koira sitten hyppi minua vasten, kunnes omistaja juoksi läähättäen meidän luo ja meidän keskustelu meni suunnilleen näin:
Minä: Pitäisitkö koirasi kiinni taajamassa.
Toinen koiranomistaja: Mutku tää on ihan kiltti...
M: Mitäs, kun mun koira ei ole kiltti hihnassa ollessaan, olis tullut tappelu ja kummankohan vika se olis ollut ja kumpi meistä olisi ollut yksin niitä erottemassa?
TKO: Ei tää ala tappeleen.
M: Mites sä olisit koiraas pystynyt lukemaan parin sadan metrin päästä. Ja kyllä se varmasti puolustautuisi.
TKO: Hei hei (jatkoi vaan matkaa..)
M:Ei h*****ti!

Ei siis edes anteeksi pyyntöä eikä mitään. Täytyy alkaa kantamaan räminäpurkkia mukana irtokoiria varten, kun on oman koiran suojeleminen hihnassa tappelemiselta tällä seudulla näköjään aika vaikeeta. Sen verran tällä hetkellä ärsyttää!

Positiivista lenkissä oli kuitenkin se, että Roni käyttäytyi taas melko hyvin, vaikken työkaverini kanssa jutellessa keskittynyt siihen kokoajan.